Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
LUDZISKA KOCHANE !!!

ZORZA POLARNA TEJ JESIENI w całej krasie .

Gra kolorów .

SZOKING totalny

I to wszystko nad Moją Wsią , nad domem w którym jeszcze mieszkam .
Tak na zakończenie taka miła niespodzianka .
Dla tej chwili , warto poświęcić swój niepokój o jutro .
NIC ZMYKAM ... oglądać dalej .
Zgłoś wpis
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Gabryś jeszcze jeden post i będzie rekord!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Coraz gorzej z tą naszą społecznością , nie tylko na Tym Forum .
---
Wychowywałem się zawsze w pobliżu piekarń , ba , jako "przedszkolak" , okna naszego domu , stykały się z umieszczoną w budynku mieszkalnym , poniemiecką piekarnią .
---
Przez całe dzieciństwo ,zawsze jadłem tylko i wyłącznie ciepły chleb i bułki ..
Niemniej w domu był zwyczaj , że jak kromka chleba upadła na ziemię , to ją się podnosiło i całowało .
---
W dorosłym , prywatnym życiu już takich luksusów nie miałem , coraz dalej mieszkałem od piekarń i samego zapachu , ciepłego piekarniczego chleba .
Niemniej jak upadnie mi kromka na podłogę nawet ta Norweska to też ją podnoszę i całuję jako przeproszenie .
---
A wy tutaj , obrażacie na wszystkie możliwe sposoby , ten pospolity pokarm , jakim jest zwykły chleb ...! .
Porównując do smaku
- papieru toaletowego ...
- do gówna ...

---
...WSTYD I GAŃBA ...
---
Nie napiszę byście się opamiętali ... to i tak nic nie da .

Ponieważ jak ktoś niema szacunku do siebie samego / swojej prywatnej historii rodzinnej / , to będzie opluwał wszystko dookoła , jak leci z własną osoba na czele , mówiąc iż tak ma być i to tylko przecież deszcz zwykły pada ...!!! .
---
Jeden je ... kneppi brød , lofft... za 7-8-nok ... i dla niego inne chleby to tylko chemia /taka prawda / .

Inny je tylko te z górnej półki , za sumy powyżej 20-nok i wzgardza tym zwykłym / przesiąkł już chemią /.
---
Mnie piekarze uczyli iż najsmaczniejszy i najzdrowszy to ten chleb , którego wcale nie jem .
A jeżeli już , to ten zwykły ... zrobiony z mąki , wody , ziarna , drożdży naturalnych , posypanym makiem .
---
NIGDY , nie spotkałem się z takimi wyzwiskami i to przy dyskusji o chlebie ...
Co się z Nami Ludziska zaczyna dziać , skoro skaczemy sobie do gardeł z tak prozaicznej przyczyny ...
---
ECH ... co za pech , ten zwykły wzgardzony pospolity chleb .

Pozdrawiam Ludkowie Mili .
Zgłoś wpis
11 Postów

(urzytkownik)
Wiking
Bo się w dupach już przewraca.
Ci ludzie, którzy wyrzucają chleb nie wiedzą, co znaczy głodować.
Ci ludzie, którzy pomyje na siebie wylewają, nie wiedzą co znaczy prawdziwa wojna.
Tu to taka piaskownica dla zagubionych dzieciątek.
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gównoś chłopie z piekarzami rozmawiał
bo każdy dobry fachowiec by ci powiedział,
ze polskie zboża do pieczenia smacznego chleba się nie nadają
nie ten klimat
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
gównoś chłopie z piekarzami rozmawiał
bo każdy dobry fachowiec by ci powiedział,
ze polskie zboża do pieczenia smacznego chleba się nie nadają
nie ten klimat

Jasta zajmij się lepiej spacerkiem po butikach , bo ani tu z ciebie pożytku ani tam .
Ciekawe , że ten chleb , tak przez ciebie opluwany , dał tobie czas na dorośnięcie by spieprzyć z kraju jak szczur w czasach które były takie jakie były .
Ciekawe jakie miałeś w PARTII plecy , że dostałeś paszport za ŻELAZNĄ KURTYNĘ !? .
---
Ponadto nie jestem chłopem , gdybym nim był , nie wyjeżdżał bym z kraju za chlebem , sam bym sobie Go piekł , na przyzbie z własnego prywatnego zboża .
---
W Mojej Młodości , kiedy Ja pobierałem nauki , nie było takich głupio mądrych "Jastów" i ich demagogi , polityczno-narodowych .
Chłop siał zboże i zbierał plony , młynarz przerabiał zboże na mąkę , piekarz piekł , a JA z Moją Rodziną Jedliśmy Te Owoce ... i każdy był z siebie zadowolony .
Tym co było źle , siedzieli jako polityczni w kibitkach , lub musieli spierdalać przez zieloną granicę .
---
Nie wmówisz nikomu iż ten dzisiejszy dobrobyt jaki jest , to tylko pozostałość przedwojennych pejsatych .
---
Do dzisiaj żyją Ludzie którzy mają Swoje małe ojczyzny i ani grosza z emigracji , a pomimo tego nie klepią ŻADNEJ "biedy"...

---
Ponadto , co ty rozumiesz przez pojęcie :
-smaczny chleb ...
dla kogoś w Andach ...
- New Jorku ...
- Israelu...
- RPA ...
- I tak dalej z Chinami włącznie ...
---
Zwiedziłeś trochę Świata , za tym Lepsiejśim ... CHLIBEM ... a i tak w końcu łazisz po Krakowskich błoniach i nabijasz kabzę obcemu kapitałowi którego są te Butiki ...
---
W twej głowie to groch z kapustą od tego internacjonalistycznego bełkotu .
Zgłoś wpis
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
dobrze mówisz purple, kiedys cham znał swoje miejsce, a dzis pełno ich w sejmie.....

A jedyne co łaczy wies z sejmem, to nazwa ulicy (Wiejska).....

Ja na szczescie jestem wychowany w zgodzie z naturą i rodzice wpajali mi od małego > pamietaj synu, zebys nie dał sie zwiezc, bo > "cham bedzie chamem na wieki wieków amen"
co znalazło potwierdzenie w dorosłym zyciu i dzieki tej lekcji potrafie radzic sobie z burakami : ))
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
marianek napisał:
dobrze mówisz purple, kiedys cham znał swoje miejsce, a dzis pełno ich w sejmie.....
A jedyne co łaczy wies z sejmem, to nazwa ulicy (Wiejska).....
Ja na szczescie jestem wychowany w zgodzie z naturą i rodzice wpajali mi od małego > pamietaj synu, zebys nie dał sie zwiezc, bo > "cham bedzie chamem na wieki wieków amen"
co znalazło potwierdzenie w dorosłym zyciu i dzieki tej lekcji potrafie radzic sobie z burakami : ))

Co ty możesz wiedzieć o życiu , jak cały czas zaślepiony , gonisz jak głupi za paroma srebrnikami więcej .
---
Ja taki Mundry , jak ty teraz ... to byłem w latach 80 , kiedy miałem dobrą pracę i byłem młodym żonkosiem . I zamiast być z dziećmi i żoną , to jeździłem po Polsce w delegacji , by mieć jeszcze więcej srebrników , niż miałem na miejscu w domu .
Co z tego , że wtedy ... zarabiałem 4-5 razy więcej niż Górnik Kolega .
Tylko On był po pracy codziennie z własną żoną i dziećmi ... i jakoś sobie dawał radę ze swoją pensją .
A Ja tylko raz na miesiąc z piątku na niedzielę . Fakt Forsy było multum , tylko rodzina się sypała .
Dzieci zaczęły mówić wujek ...lub ...dziatata... / dziadek emeryt zajmował się wnukami , jak stara z nudów i nadmiaru kasy szukała wrażeń , Internet wtedy mało kto posiadał /.
---
A koledzy śmiali się pod nosem , Owszem konto było pełne po brzegi , akurat przy rozwodzie , było to głównym punktem roszczeń... .
---
JA TYRAŁEM ... a ona kształciła się i balowała ....
Po pięciu latach w sądzie powiedziała , że doszło do rozpadu z braku wspólnych tematów i różnicy wykształcenia .
Ja nadal byłem po zawodówce a ona już magister ... ona zarabiała 1/8 tego co Ja , tylko ona była z dziećmi , a Ja w delegacji i jak listonosz przywoziłem KASĘ ... !!! .
---
ECH ... wspomnienia , wspomnienia Marianku ...

tyle Mi pozostało .
Ona gdzieś z dziećmi dalllekko , a Ja dalej w delegacji tyle , że już Wolny i Sam .

DURNY CHAM ... / za parę srebrników , straciłem rodzinę /.

Zgłoś wpis
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
zaczynam sie o ciebie martwic purple....

ostatnio twoj blask mocno przybladł.....

słuchaj > ja wszystko kumam i wiem jakie przeslanie niesie twoj post, ale do kurwy nędzy > nie kazda kobieta jest tyle warta co twoja była.....

Ja mam bardzo szczesliwy związek i wspaniałą córke!
zona moja jest wspaniała kobietą i nie mam obaw, ze jebnie mnie w rogi....

Nie kazdemu psu na imię burek gabrys : )

poza tym jestem zabezpieczony na wypadek, gdyby jednak przyszło jej do głowy "zerwac jabłko"......
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oj ty gepardzie
to już nie szukasz tej z klasą?
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok